EXPO : MASTERS

COOK IT, BOIL IT, BAKE IT or FORGET IT!

Tijdens COOK IT BOIL IT BAKE IT OR FORGET IT! stelt de nieuwe lichting Antwerpse kunstenaars en designers hun werk tentoon. De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten zet voor de derde keer samen met Sint Lucas hun pas afgestudeerde masters in de spotlights.

Curator Nadia Bijl volgde de 130 masters uit beide scholen tijdens hun laatste maanden en maakte een eclectische selectie van 27 kunstenaars en designers uit de verschillende afstudeerrichtingen. Na atelierbezoeken en een exploratie op de MASTERS 2018 expo in juni, geeft Nadia de bezoeker een interessante blik op de artistieke uitstroom van deze Antwerpse kunsthogescholen. Op de tentoonstelling COOK IT BOIL IT BAKE IT OR FORGET IT! zullen drie weken lang toegepaste en beeldende werken naast elkaar worden getoond in het Zuiderpershuis.

De expo COOK IT BOIL IT BAKE IT OR FORGET IT! is een nieuw hoofdstuk aan deze samenwerking, met Nadia Bijl als curator en Bram Denkens als architect/scenograaf. De titel is te begrijpen als een oproep aan de jonge kunstenaars om na hun opleiding actief aan de kunstwereld deel te nemen en de vinger aan de pols te houden. Het uitroepteken duidt ook op de urgentie van de jonge garde om zich te ontwikkelen, te blijven werken en zich niet zomaar te confirmeren. De 27 jonge kunstenaars palmen drie weken lang het Zuiderpershuis in met werken uit alle afstudeerrichtingen van beide instituten: In Situ, Schilderkunst, Vrije Grafiek, Sculptuur, Grafische vormgeving, Vrije Kunsten, Mode, Theaterkostuum en Juweelontwerp.

Line-up

De deelnemende kunstenaars: Samuel Allemand, Elena Aya Bundurakis, Attila Buonsenso, Bertrand Cavalier, Valentin Cernat, Zeyun Chen, Charlotte Christoffels, Larissa Cluzet, Pierre Coric, Michela Dal Brollo, Jack Davey, Ayrton Eblé, Niels Goos, Emma Heiðarsdóttir, Stefan Kartchev, Molly Kwok, Jonne Nurmela, Jan Willem Reimus, Sanne Roekaers, Robert Soroko, Olga Suveizdyté-Claes, Stijn ter Braak, Charline Tyberghein, Leendert Van Accoleyen, Sietske Van Aerde, Tim Verherstraeten en Robin Vets.


© ATILLA BUONSENSO

Tickets

Vrije toegang

ingang : Leuvenstraat [tegenover het M HKA]

Organisatie

Antwerpen Kunstenstad

Gerelateerde Evenementen