CONTACT

Bereikbaarheid

Het Zuiderpershuis bevindt zich aan de Gedempte Zuiderdokken, op de hoek van de Waalsekaai en de Timmerwerfstraat [Google Maps]. Dat is op wandelafstand van de Groenplaats, het historisch centrum en het Museumkwartier. 

Onze locatie op het Antwerpse Zuid is op volgende manieren te bereiken met De Lijn :

  • vanuit station Antwerpen Centraal neem je premetro 3 / 5 / 9 / 15 richting Groenplaats. Hier kan je overstappen op tram 4 [richting Hoboken] tot aan de halte Museum [KMSKA]. Of je leent er een Velo-deelfiets.
  • vanuit station Antwerpen Berchem stap je op tram 4 [richting Hoboken] tot aan de halte Museum [KMSKA];
  • langs station Antwerpen Zuid passeren zowel tram 4 als bussen 180 / 181 / 182 / 183. Deze neem je richting centrum en vervolgens stap je uit aan halte Museum [KMSKA]. Hier ben je op wandelafstand van het Zuiderpershuis.

Wie met de FIETS komt, kan uitwaaien op het fietspad aan de Scheldekaaien :

  • Fietsknooppunt 59 van Fietsnet ligt om de hoek.
  • Je Vélo-deelfiets kan je vlakbij kwijt; aan station 074 Vismijn [hoek Vlaamsekaai - Scheldestraat] of aan station 075 Vlaamsekaai [t.h.v. Burburestraat].

Wil je met de AUTO wil komen? Hou er dan rekening mee dat de meest vervuilende auto’s Antwerpen niet meer mogen inrijden. In een poging de luchtkwaliteit te verbeteren, zijn binnenstad en Linkeroever sinds 2017 een lage-emissiezone [LEZ].

  • Vermijd een boete en check zeker of je voertuig toegang heeft tot de LEZ
  • Dok Zuid : de werken tot heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken zitten op schema. Q-parking Steendok is reeds in gebruik en biedt plaats aan ruim 1000 wagens. Momenteel wordt er volop gewerkt aan een tweede ondergrondse parking, Parking Kooldok, die in de loop van 2022 de deuren zal openen. Op het plein zelf blijven er slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Gratis parkeren behoort echter tot de verleden tijd. Meer nog, het Zuid is zelfs een rode tariefzone geworden. De tarieven vind je hier terug.

 

Contacteer ons

Het Zuiderpershuis draaide de voorbije jaren 100% op passie en doorzettingsvermogen. Ook vandaag tellen de dagen te weinig uren en komen we handen tekort. Maar, als u een vraag hebt, helpen we u graag verder. Geeft u ons wel even de tijd om te antwoorden?

Alle ideeën, voorstellen, schouderklopjes en suggesties zijn van harte welkom.

Gegevens

ZUIDERPERSHUIS vzw
Timmerwerfstraat 40
2000 Antwerpen

Let op :
Er is een minimale personeelsbezetting en bijgevolg geen permanentie in de kantoren om de telefoon op te nemen! Onze mails worden wekelijks nagekeken.

Leveringen & ophalingen :
Afspraken omtrent lossen/laden worden altijd per mail aangevraagd door de transportfirma. Het lossen/laden kan enkel mits toezicht. Er is geen permanentie : vastgelegde tijdstippen worden stipt nageleefd.

planning : planning@zuiderpershuis.be
administratie : post@zuiderpershuis.be
erfgoed : rondleiding@zuiderpershuis.be

kbo : 0428.035.264
iban : BE43.4198.0872.5101