CONTACT

Park Dok Zuid > bereikbaarheid

Het Zuiderpershuis bevindt zich aan de Gedempte Zuiderdokken, op de hoek van de Timmerwerfstraat en de Waalsekaai [ Google Maps ]. Dat is op een kwartiertje WANDELEN van het historisch centrum. Vanaf het KMSKA is dat nauwelijks 8 minuten stappen.

De werken tot heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken zitten intussen in de laatste fase en kun je volgen op deze tijdlijn. Tegen de zomer van 2024 zal het ganse park afgewerkt zijn.

Niettegenstaande tegenstrijdige berichten blijft de correcte benaming « PARK DOK ZUID » : het is een park, vroeger waren het dokken en dit is het Zuid. Kortom, het niet te verloochenen DNA van het park. De naam is bovendien origineel en sluit aan bij nieuwe Antwerpse parken die in de plaats kwamen van waar ooit andere bedrijvigheid was : Park Spoor Noord en Park Spoor Oost.

———
Wie met de FIETS komt, kan uitwaaien op de vernieuwde fietspaden langs de Scheldekaaien :

 • Fietsknooppunt 59 van Fietsnet ligt om de hoek. Je stelt er in een handomdraai zelf je fietsroute samen.
 • Een Velo-station met deelfietsen is niet ver uit de buurt : 074 Vismijn, 075 Vlaamsekaai of 034 M HKA.

———
Met het OPENBAAR VERVOER is het Antwerpse Zuid op volgende manieren te bereiken met De Lijn :

 • vanuit station Antwerpen-Centraal neem je premetro 3 / 5 / 9 / 15 tot halte Groenplaats. Hier kun je overstappen op tram 4 richting Hoboken tot aan halte Museum [ KMSKA ];
 • langs station Antwerpen-Zuid passeren zowel tram 4 als bussen 181 / 182 / 183. Deze neem je richting centrum en vervolgens stap je uit aan halte Museum [ KMSKA ];
 • station Antwerpen-Berchem heeft jammergenoeg geen vlotte verbinding met het Zuid, je reist best door tot station Antwerpen-Centraal;
 • halte Antwerpen Groenplaats ligt op wandelafstand of je stapt op tram 4 richting Hoboken. Ook bussen 22 / 181 / 182 / 183 rijden langs halte Museum [ KMSKA ];
 • halte Museum [ KMSKA ] ligt op 8' wandelafstand van het Zuiderpershuis. Eens Park Dok Zuid heraangelegd, doe je dat in de helft van de tijd.

———
Kom je met de AUTO? Hou er dan rekening mee dat de meest vervuilende auto’s Antwerpen niet meer mogen inrijden. In een poging de luchtkwaliteit te verbeteren, zijn zowel de binnenstad als Linkeroever een lage-emissiezone [ LEZ ].

 • Vermijd een boete en check zeker of je voertuig toegang heeft tot de LEZ.
 • Mogelijke hinder en omleidingen volg je op slimnaarantwerpen.
 • Q-park Kooldok ligt letterlijk voor de deur en rij je in via de Scheldestraat. Op een steenworp ligt ook Q-park Steendok. Eens het park helemaal af is, zullen er op het plein zelf slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar blijven. Gratis parkeren behoort sowieso tot het verleden. Meer nog, het Zuid werd ingekleurd als een rode tariefzone. De tarieven vind je hier terug.
   

Contacteer ons

Het Zuiderpershuis draaide de voorbije jaren 100% op passie en doorzettingsvermogen. Ook vandaag tellen de dagen te weinig uren en komen we handen tekort. Maar, als u een vraag hebt, helpen we u graag verder. Geeft u ons wel even de tijd om te antwoorden? Alle ideeën, voorstellen, schouderklopjes en suggesties zijn van harte welkom.

Gegevens

ZUIDERPERSHUIS vzw
Timmerwerfstraat 40
2000 Antwerpen

Let op :
We werken met een minimale personeelsbezetting. Er is bijgevolg geen permanentie op kantoor! Mails worden wekelijks behandeld.

Leveringen & ophalingen :
Afspraken omtrent lossen/laden worden vastgelegd via mail. Het lossen/laden gebeurt steeds onder begeleiding. Er is geen permanentie : respecteer de vastgelegde tijdstippen.

Zaalplanning : planning@zuiderpershuis.be
[ aanvragen verlopen uitsluitend via mail ]

andere vragen?
administratie : post@zuiderpershuis.be
erfgoed : rondleiding@zuiderpershuis.be

kbo : 0428.035.264
iban : BE43.4198.0872.5101