NANO STERN IN CONCERT

Het Salvador Allende Komité Antwerpen wil de situatie in Latijns-Amerika, en Chili in het bijzonder, onder de aandacht brengen. Ditmaal met een muzikale avond. Muziek en zang brengen immers hoop en verbinding tussen mensen en volkeren. Een krachtig wapen van solidariteit en strijd. Op zaterdag 14 september staat Nano Stern op de planken in het Zuiderpershuis.

Het Salvador Allende Komité roept iedereen op om deze activiteit mee te promoten. Een uniek concert op een unieke plaats. Wees welgekomen.

Line-up

Nano Stern is een Chileense singer-songwriter, multi-instrumentalist, dichter en componist. Tijdens zijn muziekstudies maak hij kennis met zowel jazz als rock, maar zijn vele reizen brengen hem ook in contact met Latijns-Amerikaanse fusion, folk en nieuwe Chileense liedjes. Zijn unieke stijl wordt niet enkel beïnvloed door artiesten zoals de Inti-Illimani, Ortiga en Los Jaivas, maar ook door de muziek van Víctor Jara en Violeta Parra. Intussen onderscheidt Nano zich als één van de belangrijkste Chileense muzikanten van de afgelopen jaren, erkend vanwege de kracht van zijn live-optredens, zijn talent op gitaar, zijn persoonlijke poëtische stem en zijn sterke sociale betrokkenheid. In 2012 vestigt hij zich opnieuw in Santiago, terwijl hij de wereld blijft rondtouren en samenwerkt met verschillende artiesten. Zo staat Nano In 2013 ook op de planken op het Sfinks-festival in Boechout. In 2020 componeert hij "Regalé mis ojos" (ik gaf mijn ogen weg), opgedragen aan de universiteitsstudent Gustavo Gatica die zijn ogen verloor door politiegeweld tijdens de sociale protesten in oktober 2019. Stern staat hiervan alle auteursrechten af aan de betrokken student. Zie ook: https://www.nanostern.cl/

Data

  • za 14 september | 19.30

Tickets

vvk : Fnac, Oxfam, Groene Waterman
of via sakcomite@yahoo.com

ingang : Waalsekaai 14
bar : open vanaf 18u

parkeren : Q-Park Kooldok

Organisatie

Salvador Allende Komité

Gerelateerde Evenementen