BILLIE

Wie is BILLIE?
Laat je ontroeren, verrassen, en meevoeren door het geïmproviseerde verhaal van BILLIE. Wie is dat eigenlijk, Billie? Daar beslis jij, als publiek, mee over! Aan het begin van de show is er niets gekend over Billie, behalve dat die zal vertolkt worden door 1 van onze 8 acteurs. Door wie dan? Dat beslis jij!

Sportwedstrijd
In deel 1 vragen onze MC’s enkele suggesties aan het publiek, zoals een beroep, een hobby, een kleur of een soort van relatie. Rond deze suggesties spelen onze acteurs dan een tiental korte, snelle scènes met als hoofdpersonage steeds een (andere) Billie. Vergelijk deze scènes met een sportwedstrijd. Korte, vinnige krachtinspanningen waarbij er snel gescoord moet worden.

Jij beslist!
Zo ontstaan er gegarandeerd mooie scènes, maar misschien ook … minder fijne momenten. Want het blijft natuurlijk impro. Jij beslist welke je de leukste scène vond! Onze MC's zullen je vragen om te stemmen, en ons te laten weten wie de tofste Billie was met het meeste potentieel.

Een lach, een traan, Billie, impro
Na de pauze gaan we over van een sportwedstrijd naar een theaterstuk. De Billie die jij het leukste vond krijgt een hoofdrol in een eigen theatershow van 45 minuten. Er is geen competitie meer. De show neemt je mee naar unieke, mooie, hilarische, maar ook emotionele plekken.

Unieke show
En op deze exacte plekken zal je nooit meer terug komen, hoe vaak je ook komt kijken. Elke show is uniek. Want elk publiek is uniek. Dat is de kracht van impro.

Wie staat er op de scène?
Deze show wordt gespeeld door acht improvisatie-acteurs van de BIL. Er zijn 13 spelers waaruit er per show 8 geselecteerd worden: Anneleen Aerts, Dave Nauwelaerts, David Vennix, Dempsey Hendrickx, Filip Witters, Gregory Vandamme, Laetitia "Tits" Vandueren, Robbe Boons, Sascha Reunes, Sophie Van den Eynden, Tania Cnaepkens, Thomas Lauwers. Twee MC's verzamelen de suggesties uit het publiek: Jeroen Maris en Daphne Reinehr. Er zijn ook 5 BILLIE trainees. Deze acteurs trainen mee met de BILLIE repetities maar worden nog niet opgesteld. Their moment will come next season! De show wordt muzikaal begeleid door pianist Ingmar Dasseville of Pieter Smout.

Tickets

basistarief : €18via deze link

opgelet : geen tickets via ZPH
ingang : Waalsekaai 14
bar : open om 19u
parkeren : Q-Park Kooldok

Organisatie

BIL

Gerelateerde Evenementen