EXPO • VIEWMASTER | MASTERVIEW

Viewmaster | Masterview is de jaarlijkse afstudeertentoonstelling van de studenten van alle academies van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen. En dat voor studenten van alle domeinen: muziek, woord, dans en beeld. Op deze manier geven we hen een unieke kans werk te tonen op een professionele locatie met professionele omkadering. Een opstap voor de toekomst.

Dit jaar maken beeldend kunstenaar en theatermaker Benjamin Verdonck en singer-songwriter Roos Rebergen samen een selectie uit alle afstudeerwerken van de vier academies beeldende kunsten. Daarnaast brengen de curatoren ook de leerlingen van de academies muziek-woord-dans samen en creëren met hen onvergetelijke performances. Beeld, muziek, woord en dans worden door het curatoren duo op een eigenzinnige manier samengebracht tot één harmonieus geheel van stijlen en klanken.

Opening | vrijdagavond 9 september 2022 om 19.30 uur
Expo | weekend 10-11 september 2022 & 17-18 september 2022, telkens van 10-18 uur

Line-up

CURATOR — Benjamin Verdonck (°1972, Antwerpen) is een theatermaker, beeldend kunstenaar en auteur met een eigenzinnige praktijk zowel binnen als buiten het theater. Hij is een allround kunstenaar die in Antwerpen woont en werkt. Van theaterstukken op het podium tot performances in de openbare ruimte, over objecten en kunstinstallaties, tot mobiele miniatuurtheaters onderweg, Verdonck toont een pakkende eenvoud in zijn beeldtaal, maar niet in zijn denken. Bezorgd over en afgeleid door wat er in onze wereld gebeurt, speelt hij het spel van een kind met de rimpels van een filosoof. In 2010 ontvangt Benjamin Verdonck de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten.

CURATOR — Roos Rebergen (°1988, Duiven) is singer songwriter en toetseniste, ook bekend onder haar muzikantennaam Roosbeef. Roos Rebergen schrijft markante Nederlandstalige liedjes.  Roos startte Roosbeef op in 2005 samen met drummer Tim van Oosten. Roos woonde 2 jaar in Kentucky en keerde onlangs terug, mét een nieuw album “Lucky”, haar vierde studio-album. Vandaag is Roosbeef niet alleen meer de band van Roos Rebergen, maar net zo goed die van Tim Van Oosten, Pascal Deweze (producer van ‘Lucky’) en Tom Pintens. Met ‘Lucky’ heeft Roosbeef een complete plaat afgeleverd en bewijst de band zich als een hecht en compleet geheel. Roosbeef is terug en werkt momenteel aan haar 5de studioalbum.

SCENOGRAAF — Bart Prinsen is als zelfstandig kunstenaar en ervaren expobouwer onze scenograaf dit jaar.

Tickets

Vrije toegang tot 17u

ingang : Waalsekaai 14
parkeren : Q-park Steendok

Organisatie

Stedelijke Academies beeldende kunst
Berchem, Hoboken, Merksem, Wilrijk