COURAGE : TROJAANSE VROUWEN

Multipel zijn of niet zijn. Diversiteit als een feit.

Compagnie couRage meent dat de 21ste eeuw de eeuw VAN DE ANDER zal zijn. De wereld van de toekomst zal een wereld van de Ander zijn in werelden van andersheid. Zonder de Ander heeft ons bestaan geen waarde. Solidariteit is de enige weg. Het is niet onze hoop, het is een manier van leven. Nieuwsgierigheid, openheid zijn de sleutelwoorden om tot verbinding met de anderen te komen.

Om dit te bereiken zal Compagnie couRage een nomadisch theater zijn. Werken, denken en creëren in één van de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. Een wereldstad  die zich uitstrekt van Amsterdam in Noorden tot Lille in het Zuiden, van Londen in het Westen tot Keulen in het Oosten. Werken in het hart van deze gigantische metropool, tussen Brussel, Antwerpen, Rotterdam en Gent.

Hier zullen onze verhalen vorm krijgen. De grote verhalen van de wereld als een geschenk aan de bewoners van deze metropool. Een wereld die steeds kleiner lijkt te worden. Samen werken, denken en spelen om die manier van leven uit te dragen.


Line-up

Trojaanse Vrouwen is gebaseerd op Seneca en Euripides. Een interdisciplinaire voorstelling geboren uit een Griekse tragedie als een fusie van acteren, dans, muziek en zang. Compagnie couRage is een levend voorbeeld van diversiteit als feit, als een machine van verbinding.

"Hoop is als een vlinder in een ruïne."

Na de vernietiging van hun steden in een oorlog wachten vrouwen hun onzeker lot af. Oorlogsslachtoffers overgelaten aan de genade van de vijand. Hun lot onzeker. Hun mannen, vaders en broers zijn dood. Wat zal er met hen gebeuren? Straks worden ze op boten gezet. Dicht bij elkaar op een boot. Straks duwen de golven hen naar de overkant. Als slavin en oorlogsbuit. Kan de kracht van het leven sterker kan zijn dan de impact van oorlogen?
Euripides en Seneca schreven een universele tekst over de gevolgen van oorlog. Wat doe je als oorlog je stad heeft vernietigd?
Trojaanse vrouwen is het verhaal van vier vrouwen. Hoe vind je hoop en liefde als je verleden weggevaagd werd, je heden een puinhoop is en er geen toekomst voor je ligt? Wraak nemen? Vluchten? Sterven? Of kiezen voor het leven? Voor de liefde?
Compagnie couRage is een levend voorbeeld van diversiteit als feit, als een machine van verbinding. Werken met ideeën als motor van deze machine om verschillen te overbruggen. Vragen stellen bij  identiteit gebaseerd op cultuur, taal, nationaliteit en gender. Nieuwe perspectieven op klassieke standpunten verkennen.

Met
Aminata Demba, Dewi Kasmo, Deniz Polatoglu, Aïcha Cissé, Claude Musungayi, Petra Ball, Jessica Bank, Joke De Winde, Esther Fougère, Marijn Prakke en Amer Shanati

Credits
Regie en tekst: Alain Pringels
Dramaturgie: Ludwig Dierinck
Stijladvies: Chris Snik,  Lotte Boonstra en Miguel Penaranda
Muziek: Amer Shanati
Soundscape: Jonah Denul
Scenografie advies: Danny Cobbaut
Geluidstechnisch advies: Ludo Vleugels
Affichebeeld: Barbara Bervoets
Visuele communicatie: Joanna Kurdubelska
Website: Shaïri Pringels & Joanna Kurdubelska
Productieteam: Renske Hoedemaker, Dirim Kutlar, Merel Mesu, Ilona Dijokromo, Joanna Kurdubelska, Ingrid Stals,
Dewi Kasmo en Alain Pringels

Tickets

Tickets enkel via deze link

opgelet :
geen ticketverkoop via Zuiderpershuis

Organisatie

Compagnie couRage

Gerelateerde Evenementen