OPEN ATELIERS 2017

Open Ateliers geeft kunstenaars de kans hun werk te tonen in hun eigen atelier en op de overzichtstentoonstelling. Kom de kunstwerken bekijken en praat tijdens een ontmoeting met de kunstenaar over de betekenis van zijn werk en over de gebruikte materialen.

Bij de organisatie maakten we geen selectie, want in kunst is alles mogelijk en u mag zélf uw oordeel vellen. De enige voorwaarde om deel te nemen aan Open Ateliers is het openstellen van een atelier in het district Antwerpen. 
In dezelfde periode loopt ook de kunstmarkt Lambertmontmartre op het Zuid. Op de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis kan u als kunstliefhebber kiezen welke ateliers u graag bezoekt.

Line-up

Rondleidingen Vormingplus

Tijdens deze rondleidingen krijgt u een beter zicht op het werk van de deelnemende kunstenaars, hun manier van werken en de achterliggende bedoeling. Ideaal om een bezoek aan Open Ateliers te beginnen. Kristina Embregts, educatief medewerker cultuur van Vormingplus, zorgt voor de begeleiding.

Inschrijven niet nodig, deelname gratis.

  • ZATERDAG 23 & 30 september om 11u

  • ZONDAG 24 september & 1 oktober om 15u


Performance in het zuiderpershuis

Jeroen Baeken nam als beeldend kunstenaar meermaals deel aan Open Ateliers met schilderijen in diepe kleuren en scherpe vormen – tegelijk esoterisch, symbolisch en realistisch. Daarnaast is Jeroen Baeken ook de schepper van eigen, meditatieve muziek, met vnl. etnische en deels zelfgemaakte instrumenten.

Dit jaar genieten wij van de muziekmaker Jeroen Baeken in het Zuiderpershuis. Hij treedt niet alleen op, maar samen met zijn twee broers. Don Vitalski, de legendarische volksdichter en Serge Baeken, die als graficus reeds verschillende internationale prijzen won. Het wordt een ongrijpbare mengeling van poëzie, muziek en projectie van live modeltekenen. 

Het vorige optreden van de drie broers samen, dateert alweer van 1997, exact twintig jaar geleden. Over een unieke performance gesproken!

  • ZATERDAG 23 september om 15u

Tickets

Vrije toegang

Organisatie

Open Ateliers

Gerelateerde Evenementen