Oorstof: JOSH BERMAN TRIO with JOACHIM BADENHORST + RAPHAEL MALFLIET - TODD NEUFELD - CARLO COSTA

Met A Dance and A Hop voor Delmark (2015) lanceert trompetspeler Josh Berman, een van de sterspelers uit de Chicagoscene, zijn gloednieuw trio met stadsgenoten Frank Rosaly (percussie) en Jason Roebke (bas). Voor OORSTOF gaat het Berman Trio een hernieuwde alliantie aan met de Belgische rietblazer Joachim Badenhorst om tijdens een korte residentie en een concert de gemeenschappelijke affiniteit tussen traditie en vernieuwing, compositie en improvisatie verder uit te diepen.

Joachim Badenhorst en Josh Berman hebben elkaars maat eerder genomen in Chicago (2011, 2013) en in Antwerpen, Gent en Brugge (2012) en zagen dat het werkte. Zin voor muzikaal avontuur is wat hen bindt. Badenhorst trok er de wereld voor rond van de Verenigde Staten, over Argentinië, Japan, China en Spanje en Berman laat zich de afgelopen vijftien jaar gelden als een van dé bezielers van de improvisatiescene in Chicago. De basis voor de composities en improvisaties voor A Dance and A Hop werd volgens Berman gelegd tijdens de korte Belgische tournee met Badenhorst in 2012. Reden te over dus om Berman en Badenhorst opnieuw te verenigen en nieuwe muzikale horizonten te laten verkennen.

joshberman.net
www.joachimbadenhorst.com/home.html

 

 
 
 
 
 
 
De Belgische bassist, componist Raphael Malfliet nodigt op zijn beurt de New Yorkse gitarist Todd Neufeld en de in New York residerende Italiaanse percussionist, componist Carlo Costa uit. Dit trio - dat voor het eerst tot stand kwam in New York eind 2014 - verdiept zich in de sterke overeenkomsten tussen compositie in hedendaagse muziek en improvisatie. Door traditionele en grafische scores te combineren met improvisatorische elementen laten ze de grenzen tussen beide benaderingen steeds meer vervagen. 
 
Raphael Malfliet verkaste na zijn studie aan het Antwerpse conservatorium voor een korte periode naar New York waar hij samenwerkte met artiesten als Mary Halvorson, Fay Victor, Sarah Bernstein en Pascal Niggenkemper. Hij bestiert, samen met Louis Evrard de avontuurlijke Haystack concertreeks, maakt deel uit van Human Show met songschrijver Jennik Verlinden en van Moriaki met de Russische danseres Anna Seno en de Belgische drummer Stijn Demuynck. Gitarist Todd Neufeld maakt deel uit van de bruisende New Yorkse jazz- en improvisatiescene en werkt geregeld met de oude en de nieuwe lichting muzikanten als Lee Konitz kwartet, Tyshawn Sorey’s Koan, Tony Malaby Group, Joey Baron en Christian Wolff. Percussionist en componist Carlo Costa ruilde Rome voor new York in 2005 waar hij zijn master in jazz performance vervolledigde aan The City College of New York.  Zijn projecten als leider en sideman brachten hem samen met artiesten als Steve Swell, Sean Ali, Pascal Niggenkemper, Dan Peck en Joe Moffet.

http://www.raphaelmalfliet.com
http://www.carlocostamusic.com
http://www.toddneufeld.net

 

Tickets

VVK: €12
Kassa: €15

Reserveren kan door een mail te sturen naar reservaties.soundinmotion@gmail.com

¡opgelet! 
geen ticketverkoop via Zuiderpershuis

Organisatie

Sound in Motion

Gerelateerde Evenementen