OORSTOF: Shelter + Jaap Blonk + Jean D.L. & Sandrine Verstraete

SHELTER

Nate Wooley treedt voor het eerst aan in de OORSTOF-serie. Samen met spelers als Peter Evans en Greg Kelly geldt deze New Yorker als een van de meest vernieuwende krachten op trompet. Shelter mag als een verlengstuk worden gezien van de intensieve samenwerking die Wooley sinds 2013 ontwikkelt met saxofonist Ken Vandermark, een van de spilfiguren uit de vruchtbare Chicagoscene.
Hun zin voor muzikaal avontuur scherpen ze nu verder aan door voor het eerst de hort op te gaan met de Nederlandse gitarist, bassist Jasper Stadhouders – die we kennen van Cactus Truck en van zijn gesmaakte passages in de OORSTOF-reeks met Made to Break en het IHF Chicago Sextet – en de in Berlijn residerende Australische percussionist Steve Heather.

http://natewooley.com/
http://kenvandermark.com/
https://jasperstadhouders.wordpress.com/about/
https://soundcloud.com/steve-heather

 

JAAP BLONK  

De Nederlandse componist, performer en dichter Jaap Blonk ontdekte rond zijn dertigste zijn mogelijkheden als stemperformer, eerst bij de voordracht van poëzie en daarna in improvisaties en zijn eigen stukken. Bijna twintig jaar gebruikt hij zijn stem als voornaamste middel voor het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe klanken. Vanaf 2000 komt daar verandering in door het gebruik van elektronica die hem van stemsamples uiteindelijk naar pure synthese van geluid brengt.
Naast zijn solowerk zien we hem geregeld in samenwerking met muzikanten en ensembles uit de hedendaagse muziek en improvisatie als Maja Ratkje, Mats Gustafsson, Nicolas Collins, Joan La Barbara en The Ex. Een verzameleditie van zijn ‘Nederlandse’ klankpoëzie kwam in Augustus 2013 uit als een boek met 2 cd’s, bij de Vlaamse uitgeverij Het Balanseer. 

http://www.jaapblonk.com

 

EAN D.L. & SANDRINE VERSTRAETE

Bij datzelfde Balanseer verscheen ook het literair debuut van de Belgische schrijfster, theatermaakster en performance artieste Sandrine Verstraete. Samen met de Belgische videomaker en muzikant Jean Delacoste – die we kennen van zijn samenwerkingen met Teun Verbruggen en Mauro Pawlowski en zijn recente solorelease Early Nights als Jean D.L. op Sub Rosa – verschijnt in september 2015 hun titelloze debuut-lp i.s.m. Rockerill records en Instant Jazz.
Een perfecte reden dus om de donkere gitaardrones, onvatbare cassettenoise, en introverte stemexploraties van Jean D.L. & Sandrine Verstraete een plaatst te geven in deze uitdagende triplebill aan de start van het nieuwe OORSTOF-seizoen. 

http://bruiseonsilence.com/jean-d-l-sandrine-verstraete

Line-up

SHELTER: Nate Wooley, Ken Vandermark, Jasper Stadhouders & Steve Heather

Jaap Blonk

Jean D.L. & Sandrine Verstraete

Tickets

€12 voorverkoop
€15 kassa

reserveer uw kaartjes op:
reservaties.soundinmotion@gmail.com

opgelet: het is niet mogelijk om tickets te kopen via Zuiderpershuis

Organisatie

Sound in Motion
soundinmotionvzw.webs.com

Gerelateerde Evenementen