OORSTOF: Roscoe Mitchell & Mike Reed + Viktor Perdieus & Frans Van Isacker

Saxofonist, multi-instrumentalist, componist en improvisator ROSCOE MITCHELL werd zopas 75, stond mee aan de wieg van The Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM) – dat dit jaar vijftig kaarsjes uitblaast – en is uiteraard een van de boegbeelden van de iconische freejazzband The Art Ensemble of Chicago. Mitchell laat zich gelden op alle niveaus van de creatieve en avontuurlijke muziek. Zijn bijdragen aan de ontwikkeling van pure improvisatie over free- en traditionele jazz en hedendaagse compositie zijn dan ook van onschatbare waarde.
Voor deze gelegenheid treedt Roscoe Mitchell aan in duo met drummer/percussionist Mike Reed, een van de grote gangmakers van de Chicagoscene en prominent vertegenwoordiger van een nieuwe generatie AACM-leden.

MIKE REED speelt zich de afgelopen jaren in de kijker als componist en improvisator met bands als People Places and Things, Loose Assembly, Living By Lanterns en met muzikanten als Fred Anderson, David Boykin, Nicole Mitchell, Jeff Parker, Josh Abrams, Jim Baker, Jason Adaciewicz, Rob Mazurek en uiteraard Roscoe Mitchell. Reed bestiert daarnaast in Chicago The Constellation, Umbrella Music Festival en het Pitchfork Festival en heeft de hand in het Chicago Jazz Festival. 

Roscoe Mitchell en Mike Reed spelen slechts een handvol concerten als duo in Europa. We hoeven dan ook niet te benadrukken dat dit een buitenkans is om deze Mitchell en Reed in de OORSTOF-serie aan het werk te zien en te horen. Afspraak 22 Oktober in het Zuiderpershuis voor wat ongetwijfeld een memorabele concertavond gaat worden. Wie dit concert zeker niet wil missen raden we aan om tijdig te reserveren via de reservatielink.

http://www.akamu.net/mitchell/biography.htm

http://www.482music.com/musicians/mike-reed.html

 

Line-up

Roscoe Mitchell & Mike Reed

Viktor Perdieus & Frans Van Isacker

 

Tickets

€17 voorverkoop
€20 kassa

reserveer uw kaartjes op: 
reservaties.soundinmotion@gmail.com

opgelet! het is niet mogelijk om tickets te kopen via Zuiderpershuis

Organisatie

Sound in Motion 
soundinmotionvzw.webs.com

Gerelateerde Evenementen