MUSICAL : MAGDALENA

The Singing Factory presenteert een musical van Sam Verhoeven (muziek) en Wanne Synnave (script en liedteksten), in een regie van Rudi Giron, met Wanda Joosten en Dieter Troubleyn.
MAGDALENA neemt je mee naar het Ierland van de twintigste eeuw, waar ongehoorzame meisjes, zogenaamde "gevallen vrouwen" in kloosters werden gedumpt, waar ze dagenlang moesten wassen, in verschrikkelijke omstandigheden. In die kloosters werd door Zusters een schrikbewind gevoerd. Het laatste klooster sloot pas in 1996.

In de musical volgen we het verhaal van drie meisjes die door hun ouders naar zo'n Magdalena-wasserij worden gestuurd. Rose, Sarah en Emma worden om drie verschillende redenen ondergebracht bij de Zusters van Liefdadigheid. Wat volgt is een schets van hoe het leven in zo'n wasserij was, en dat beeld is niet bepaald rooskleurig.

De Ierse overheid bood pas in 2013 officieel haar excuses aan tegenover de meisjes, en startte een onderzoek naar de wantoestanden in de wasserijen. Veel van de bevindingen uit dit onderzoek blijken echter niet subjectief of correct te zijn, aangezien de overheid zelf betrokken was bij het schandaal.

Line-up

Muziek : Sam Verhoeven
Script & liedteksten : Wanne Synnave
Regie : Rudi Giron
Muzikale leiding : Tinne De Groot & Ronny Plovie
Arrangementen : Thomas Vanhauwaert
Met 6-koppige live-band
 

CAST
Ensemble : Jongerenkoor YouForia
Zuster Margaret : Wanda Joosten
Eerwaarde Walsh : Dieter Troubleyn
Rose : Lien Van den Bossche
Sarah : Emma Vanthielen
Emma : Fiene Zasada
Aedan : Wanne Synnave
Zuster Stella : Joke De Vos
Zuster Lois : Anne-Sophie Metselaar
Rian : Sem Reyns
Rowan : Freek Hannes

Tickets

tickets enkel via deze link
12+

opgelet :
geen tickets via Zuiderpershuis

Organisatie

The Singing Factory

Gerelateerde Evenementen