Live Comedy Festival: Jeroen Leenders

Pagliacci

“Man goes to doctor. Says he’s depressed. Says life seems harsh and cruel. Says he feels all alone in a threatening world where what lies ahead is vague and uncertain. Doctor says, “Treatment is simple. Great clown Pagliacci is in town tonight. Go and see him. That should pick you up.” Man bursts into tears. Says, “But doctor…I am Pagliacci.”

Jeroen Leenders is een Vlaamse stand-up comedian. Momenteel achtervolgd door bovenstaande “mop” over “the tears of clown”. Een mop die voor hem samenvat wat stand-up comedy is. Want stand-up comedy doet je nadenken over het leven. Wat je voelt, maar niet wil voelen. Wat je weet, maar liever niet zou weten. Daarom is stand-up comedy gevaarlijk. Voor jou. Voor Jeroen.

In november ging zijn ‘Pagliacci’ in première en dit is wat de pers daarvan vond:
“Er is moed voor nodig om een week na de spraakmakende terreuraanslagen in Parijs al cynische grappen over die gebeurtenissen te maken. De Vlaamse comedian Jeroen Leenders durft het aan, en hij treft precies de juiste toon. Wat hij zegt zou misschien als smakeloos ervaren kunnen worden, maar door de manier waarop hij zijn verhaal opbouwt en de vragen die hij stelt, lukt het hem om een kritisch en nuchter perspectief te bieden op een debat dat door emoties gedomineerd wordt. Hierdoor komt hij er zelfs mee weg om zijn kritiek tot in het absurde door te voeren.” De Theaterkrant.nl

De toon was meteen gezet en het publiek hing aan Jeroens lippen met een zeer lang en uitbundig applaus op het einde én 2 bisnummers. De Standaard vond dat Jeroen dit onderwerp briljant heeft aangepakt. Als kers op de taart beloonde Het Nieuwblad hem met de uitzonderlijke 5 sterren. Mediawatchers.be omschreef Jeroen als “een ware grootmeester in het uitvergroten van absurde dingen”.

Een must-see voor liefhebbers van pure stand-up comedy.

Tickets

Tickets: via deze link

¡opgelet! 
geen ticketverkoop via Zuiderpershuis

Organisatie

www.livecomedy.be

Gerelateerde Evenementen