DANS • JOY ENJOY JOY

Joy Enjoy Joy

Na zware thema’s zoals in Memory Loss en Accusations onderzoekt choreografe Ann Van den Broek met Joy Enjoy Joy een schijnbaar lichter thema. Om te belanden in een melancholische stemming van aangename, maar voorbije herinneringen. Joy Enjoy Joy volgt de flow van het leven, aards en dynamisch. Het is een constante, stuwende en pulserende stroom, altijd in beweging, geen stilstand. Een stroom die schittert als reflecterend licht. Een glamoureuze droom, rusteloos en vol energie.

Joy Enjoy Joy illustreert een overgang: het achter je laten van beschuldigingen en verwijten, van spijt en onmogelijke verlangens. Lust verandert in diepe liefde, weerstand in acceptatie. Op weg naar troost en geborgenheid voor een altijd rusteloze ziel. Joy Enjoy Joy overschrijdt opnieuw de grenzen tussen de verschillende kunstdisciplines met de inmiddels voor WArd/waRD kenmerkende combinatie van beweging, muziek, tekst en video.

« Alles moet constant bewegen. On the move en geen stilstand. Daar hebben we genoeg van gehad. »

Ann Van den Broek heeft zich voor Joy Enjoy Joy onder andere laten inspireren door de lichaamstaal van Tom Barman, frontman van de Belgische band dEUS. Ook zijn er citaten van hem verweven in de voorstelling, die zijn voortgekomen uit een gesprek dat Ann Van den broek en de Vlaamse muzikant voerden in de onderzoeksfase voor Joy Enjoy Joy, aangevuld met de zangstem van Gregory Frateur.

Line-up

concept en choreografie : Ann Van den Broek
performers : Frauke Mariën, Louis Combeaud, Nik Rajšek, Jean-Gabriel Maury, Marion Bosetti, Carla Guerra, Kamil Pilarski, Isaiah Selleslaghs
understudy : Karolina Krynicka
muziek : Nicolas Rombouts
opgenomen zang : Gregory Frateur
gespreksfragmenten : Tom Barman
video- en lichtontwerp : Bernie van Velzen
scenografie : Niek Kortekaas
styling kostuums : Ann Van den Broek i.s.m. Marielle Vos
repetitor : Pol Van den Broek, Gregory Frateur
outside eye : Marc Vanrunxt
eerste presentatie : 12 januari 2022, La Filature, Mulhouse (FR)

Tickets

€9 - €18via deze link

opgelet : geen tickets via ZPH
ingang : Waalsekaai 14
bar : telkens open 1u vóór de voorstelling
parkeren : Q-Park Kooldok

Organisatie

WArd / waRD

Gerelateerde Evenementen