JEF: READY TO TAKE OFF

Het Jeugdfilmfestival wordt JEF!

Samen met Jekino en Lessen in het donker lanceren we een spiksplinternieuwe organisatie: JEF.

JEF organiseert nog steeds het jeugdfilmfestival in de krokusvakantie. We programmeren exclusieve Europese jeugdfilms, een innovatief medialab met de nieuwste audio visuele installaties en masterclasses waar je rechtstreeks in contact staat met filmprofessionals.

JEF is jeugd en film. JEF spoort kinderen en jongeren ook aan om zelf films te maken: thuis, tijdens workshops of tijdens de tweedaagse in de zomervakantie. Onze eigen JEF films zijn te bekijken in bioscopen en culturele centra of gewoon thuis, op je televisie. JEF programmeert de beste films en ontwikkelt interactieve lesmappen voor scholen. Verder stimuleert JEF regisseurs en scenaristen om meer Vlaamse jeugdfilms te maken.

Save the date: op zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2017 gaat JEF van start. Noteer deze data alvast in je agenda!
We lanceren er een gloednieuwe film, onze nieuwe website en tonen wat JEF verder in zijn mars heeft. We maken er een fenomenaal lanceringsweekend van in onze thuishaven: het Zuiderpershuis in Antwerpen.

Line-up

Gruwelijke rijmen

Jakob Shuh, Jan Lachauer - UK - 2016 - 65'

Sneeuwwitje en Roodkapje worden beste vriendinnen. Lusten wolven liever biggetjes, groot-moeders of kleine kinderen? Jacob is verliefd op zijn buurmeisje Assepoester, maar zij heeft een oogje op de prins. En waar komt die gigantische bonenstaak in Jacobs tuin plots vandaan? Onder het alziend oog van de boze wolf lopen sprookjesfiguren elkaar voortdurend voor de voeten.

De verfilming van Roald Dahls 'Gruwelijke Rijmen' brengt een hele parade sprookjesfiguren bij elkaar in een ingenieus verhaal voor alle leeftijden. Even hilarisch als poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen. Verbluffend mooi geanimeerd door de makers van o.a. De Gruffalo en Mannetje tak.


 Vertoningen in première

  • 28 oktober 2017 | 14u, 16u30 & 19u
  • 29 oktober 2017 | 10u30 & 13u30

Na de vertoning kun je op verkenning gaan in het medialab, kun je kennis maken met het JEF team of een selfie nemen met de regisseurs van Gruwelijke rijmen (Jan Lachauer, Jakob Schuh en Bin-Han To).

Tickets

Tickets enkel via deze link

opgelet :
geen ticketverkoop via Zuiderpershuis

Organisatie

JEF

Gerelateerde Evenementen