Flamenco Festival Antwerpen

Het Antwerpse Flamencocentrum Peña al Andalus nodigt alle flamencoliefhebbers uit op de 2e editie van het Flamenco Festival Antwerpen. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016.
Gedurende deze 3 dagen zijn Peña al Andalus (www.alandalus.be) en Zuiderpershuis “the place to be” voor flamenco in België. In het Zuiderpershuis staan 2 voorstellingen op het programma, in Peña al Andalus worden dansworkshops georganiseerd voor verschillende niveaus (masterclasses, gevorderden en gemiddeld niveau).


Tijdens het festival staan 2 grote namen uit de flamencowereld samen op het podium van het Zuiderpershuis:
Antonio Canales & La Lupi.

Laat je alvast verleiden:

 

ANTONIO CANALES begon zijn carrière bij het “Ballet Nacional de España”, waar hij solist was. Hij trad als belangrijkste danser op in meer dan 50 stukken bij verschillende gezelschappen. Hij richtte ook zijn eigen gezelschap op, en met hen realiseerde hij zijn belangrijkste choreografieën en meest kenmerkende stukken, onder andere “Torero”, “A ti Carmen Amaya”, “La Casa de Bernarda Alba”, “Gitano” en “Bailaor”. Antonio Canales en zijn gezelschap veroverden Spanje en ook de rest van de wereld. Hij blijft onvermoeibaar creatief, boekte successen in verschillende disciplines (als choreograaf, danser, producer, auteur, acteur,… ) en kreeg erkenning over de hele wereld. Hij ontving verschillende prijzen, zoals de “Premio Nacional de la Danza” (Nationale prijs voor dans) en gedurende zijn carrière werd hij benoemd tot “Mejor Bailarín Internacional” (Beste Internationale danser), “Mejor Intérprete de Danza” (Beste vertolker van dans) en “Miembro Destacado Del CID UNESCO” (Lid van de UNESCO voor verspreiding van cultuur). U zal dus een van de belangrijkste en meest emblematische artiesten uit de flamencowereld kunnen bewonderen… “El Maestro Antonio Canales”.

Susana Lupiañez Pinton – beter gekend als LA LUPI – beëindigde haar studies aan het conservatorium voor dans in Malaga met grote onderscheiding. Terwijl ze daar studeerde, trad ze op in “tablaos flamencos”, en werkte ze samen met grote artiesten zoals Juan Maya Marote, Carmela Greco en Antonio Canales. In 2007 ontving ze de “Primer premio por Seguiriya del concurso Nacional de La Perla de Cádiz” (Eerste prijs voor Seguiriya op het nationaal concours in Cádiz). Voor het Nationaal Ballet van Spanje creëerde ze de choreografie “Alento y Zaguán”. Op dit moment is ze directrice en choreografe van haar eigen flamencogezelschap waarmee ze toert langs theaters en festivals over de hele wereld. Ze werkt vaak samen met andere belangrijke figuren uit de flamencowereld: ze werd door Miguel Poveda uitgenodigd op zijn internationale tour “ArteSano” en ze deelde het podium van vele internationale festivals met artiesten zoals Eva La Yerbabuena, Farruquito en Jesús Carmona. In haar recente show “Cartas a Pastora” zien we Antonio Canales en Ángel Rojas aan het werk. Met veel trots stellen wij u op het Flamenco Festival Antwerpen 2016 deze originele, creatieve en temperamentvolle danseres voor: La Lupi.


beeld Antonio Canales © Luis Castilla
beeld La Lupi © Alvaor Cabrera

Tickets

VVK: 36 euro
Kassa: 40 euro

Info, reservaties en tickets via www.alandalus.be

¡opgelet! 
geen ticketverkoop via Zuiderpershuis

Organisatie

Peña al Andalus

Gerelateerde Evenementen