Expo: La rue c'est la vie

Hoewel hij eerst van plan was, naar Pukkelpop te gaan, trok Jef Boes eind augustus 2015 in gezelschap van de journalist Jago Kosalosky en de cameraman Brent Van den Abbeele als vrijwilliger voor “Ondernemers voor Ondernemers” naar de hoofdstad van de Congolese provinciestad Katanga. Zonder goed te beseffen wat hij er zou aantreffen.

In Lubumbashi leven duizenden kinderen op straat. Ukjes van drie jaar, tieners… De kinderen zijn wees of werden verstoten door hun families om de meest uiteenlopende redenen.

Drugs, lijm snuiven, stelen… is hun dagelijkse kost. Ze slapen op straat en als het hen meezit, mogen ze bij de ingang van een winkel slapen als “waakhonden” tegen de inbrekers. Ze poetsen schoenen of verzamelen lege flessen om voedsel te kunnen kopen.

De organisatie “Maman Marguerite” vangt deze kinderen op, geeft hen een tijdelijk onderkomen, scholing, ontspanning en indien mogelijk, een terugkeer naar hun families.

Jef Boes bracht het leven van de kinderen op straat prachtig en beklijvend in beeld en organiseert nu een fototentoonstelling en een veiling ten voordele van “Maman Marguerite”. Naast de foto’s van Jef Boes, zullen we er ook werken zien rond het thema van een tiental andere bevriende fotografen.

Mis deze schitterende tentoonstelling niet en laat je aanspreken door de beelden.

Organisatie

Initials LA

Gerelateerde Evenementen