Closer: ROY II + DOUGLAS FIRS + AFTERPARTY MAXIM LANY

ROY II oftewel Roy Aernouts is niet voor één gat te vangen: deze acteur, zanger, cabaretier staat al levenslang op podia van alle slag. In 2001 blinkt hij in Toneelhuis naast onder meer Els Dottermans in Mamma Medea. In 2007 wint hij het prestigieuze Leids Cabaretfestival. In 2012 brengt hij zijn muzikale eersteling uit: ‘De Basis Is Weg’. "Zelden zo'n fris en origineel debuut gezien" bloklettert De Standaard daarover. Aernouts werkt (als auteur, acteur) dit jaar ook aan een comedyreeks voor Canvas en sluit zich na de filmopnames weer op in de muziekstudio. De allereerste worp van zijn allernieuwste muzikale roerselen hoort u, wat dacht u, op Closer/dichterbij.

Douglas Firs is het alter ego van Gertjan Van Hellemont - ook gitarist bij The Bony King - en tegelijk de naam van zijn groep. Met de debuutplaat ‘Shimmer & Glow’ scoorde Douglas Firs niet minder dan vier radiohits. Voor opvolger ‘The Long Answer is No’ - blues, americana & folk verenigd - trok hij naar de VS om er de plaat te laten mixen bij Tom Schick, producer van o.a. Wilco, Norah Jones, Rufus Wainwright en Willie Nelson, en bij Fred Kevorkian, die alle platen van Sonic Youth, The National en Iggy Pop masterde. Douglas Firs heeft kennelijk ook een live-reputatie. "Goddelijk", zo omschreef De Standaard hen op Dranouter. Ook De Morgen is verkocht. Focus Knack : idem.

Maxim Lany draait ondertussen al heel wat jaren mee in het elektronische circuit en ademt één en al house en 'quality'. Sinds september tekent hij ook mee de lijnen uit van club Søndag, gevestigd in Hulste. Naast het runnen van zijn eigen label Lany Recordings, het online platform The House Academy, stond Maxime Neslany ook aan de wieg van Night Shift. Hoog tijd om hem een forum te geven achter onze draaitafels!

Tickets

€20

via deze link koop je vooraf je kaartjes.

opgelet! het is niet mogelijk om tickets te kopen via Zuiderpershuis.

Organisatie

vzw Den Tunnel
www.closerdichterbij.be

Gerelateerde Evenementen