Jeugdfilmfestival: makingmovies

MakingMovies is een ééndagsfestival tijdens Het Jeugdfilmfestival voor jonge filmmakers (6-12 jaar). Met dit festival wworden kinderen aangemoedigd om zelf filmpjes te maken. Je kan nu je filmpje insturen!

Om te kunnen deelnemen moet je voldoen aan de spelregels:

 • De films moeten volledig gemaakt worden door kinderen van 6 tot 12 jaar. Hulp van volwassenen mag.
 • Elk genre (documentaire, live-action, animatie, experimentele film, …) wordt aanvaard.
 • Films duren niet langer dan 6 minuten (inclusief titel en generiek).
 • Elke deelnemer mag een of meerdere werken inzenden.
 • Wie gebruik maakt van bestaande muziek en/of beelden, staat zelf in voor de rechten. Je moet toestemming hebben van de artiest, platenmaatschappij of Sabam.
 • De films moeten gemaakt zijn na 1 januari 2015 en MakingMovies bereiken voor de deadline van 1 januari 2016.
 • Film inzenden: Registreer jouw inzending op deze website én zend je film naar makingmovies@jekino.be. Dit kan gemakkelijk via WeTransfer, uiteraard is een digitale link (naar Youtube of vimeo kanaal) ook goed.
 • MakingMovies aanvaardt enkel Belgische inzendingen. MakingMovies is geen internationaal event.
 • De selectie van films die vertoond worden op het MakingMovies Filmfeest gebeurt door MakingMovies. Deze beslissing is niet aanvechtbaar door de deelnemers.
 • Ingezonden films kunnen mogelijk uitgezonden worden op televisie, aangeboden via websites en worden opgenomen in compilatie die zal verspreid en vertoond worden ter promotie van jonge filmmakers.
 • MakingMovies zal de geselecteerde films inzenden voor de preselectie van het internationale filmfestivals voor jongeren.
 • De ingezonden films worden opgenomen in het MakingMovies-archief. Door deelname aan MakingMovies stemmen de deelnemers impliciet in met het gebruik, reproductie en vertoning van hun film. MakingMovies verbindt er zich toe om de ingezonden films niet te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Filmfeest – We laten je ten laatste eind januari weten of je film geselecteerd is voor het MakingMovies Filmfeest op zondag 7 februari 2016 tijdens de krokusvakantie in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Deze dag zijn jullie de filmsterren. Neem je vrienden mee om jouw zelfgemaakte film op groot scherm te bewonderen. Uiteraard ben je ook meer dan welkom als je film niet geselecteerd is. Kom experimenteren in het filmlab of doe mee aan ons filmexperiment. Ontmoet andere filmmakers. Krijg tips over hoe je zelf een film kan maken of volg een workshop waardoor je volgende film nog beter wordt.

Nadien – Na MakingMovies zal de selectie voorgesteld worden op verschillende evenementen en festivals. Bekijk hoe ze het er vanaf brengen… Voor alle verdere informatie, aanvraag affiches, etc. kan je terecht bij MakingMovies.

Organisatie

 www.makingmovies.be

MakingMovies is een initiatief van Jekino

Al meer dan 35 jaar staat Jekino garant voor een levendig en divers kinderfilmklimaat, een organisatie waar cultuur, entertainment en educatie hand in hand gaan.

 

Gerelateerde Evenementen