Het Jeugdfilmfestival: Schaapjes tellen (3+)

Schaapjes tellen

 

Een kleine jongen kan niet slapen. Hij roept zijn vader die beneden de krant aan het lezen is. Omdat hij zijn zoon niet opnieuw een verhaaltje wil voorlezen, vertelt hij zijn zoon om schaapjes te tellen. De kleine jongen luistert flink, maar al snel zitten er tal van schapen rond zijn bed.

Nederlands gesproken — 7 minFrits StandaertBelgië2015
 
 

De handschoen

 

Het sneeuwt. Lily en haar grootvader maken een vogelkotje zodat de vogels de winter overleven. “Maar waar slapen alle andere dieren tijdens de koude winter?” vraagt het kleine meisje zich af. Daarom legt ze haar handschoen als onderdak in de tuin. Maar hoeveel dieren passen er in één handschoen?

Zonder dialoog — 7 minClémentine RobachBelgië2015trailer
 

Stenensoep

 

De borden en buiken van alle dieren in het dorp zijn leeg, maar het is etenstijd en op televisie is er een kookprogramma. In alle huizen wordt er aandachtig geluisterd naar het recept van de dag: stenensoep. Maar door een stroompanne krijgt niemand te horen wat het geheime ingrediënt is.

Ter plaatse ingesproken — 7 minClémentine RobachBelgië2015trailer
 
 

Een ander paar mouwen

 

Arthur houdt er niet van om zich aan te kleden in de ochtend. Wat zijn moeder ook probeert, elk kledingstuk is een nieuwe uitdaging. Arthur is heel vindingrijk en ontdekt steeds weer andere, leukere dingen om te doen.

Ter plaatse ingesproken — 6 minSamuel GuénoléBelgië2015
 
 

Het koekje loopt altijd

Moeder konijn bakt een koek in de vorm van een konijn. Omdat alle andere konijntjes gulzig naar het koekje staren, vlucht het vliegensvlug het bos in. Maar is het koeken konijntje ook de rondzwervende vos te slim af?

Ter plaatse ingesproken — 8 minPascale HecquetBelgië2015
 
 

De olifant en zijn fiets

 

Een olifant leeft tussen de mensen in de stad en werkt als straatveger. Op een dag ziet hij een gigantisch reclamebord met een fiets op. De fiets lijkt perfect voor hem. Hij moet en zal deze fiets hebben. Koste wat het kost.

Zonder dialoog — 9 minOlesya ShchukinaBelgië, Frankrijk2015trailer
 
 

 

Tickets

Tickets via deze link.

¡opgelet! 
geen ticketverkoop via Zuiderpershuis

Organisatie

www.jeugdfilmfestival.be

Gerelateerde Evenementen