MEMORY LOSS COLLECTIVE

Op de Dag van de Dans presenteren wij een bijzonder muziekconcert. Muzikanten Sjoerd Bruil, Gregory Frateur en Nicolas Rombouts improviseren onder de naam Memory Loss Collective op de muziek uit de Memory Loss Collection, een choreografische serie van Ann Van den Broek waarbij de muzikanten nauw betrokken waren. Aanvullend is er een verdiepende artistieke randprogrammering met een filmvertoning en een panelgesprek.
Nicolas Rombouts, Sjoerd Bruil en Gregory Frateur werken al jaren samen met Ann Van den Broek, maar nooit eerder maakten zij een opzichzelfstaand muziekstuk dat is gebaseerd op het werk van de Vlaamse choreografe. Tot nu. Vanuit de muziek die zij maakten voor de Memory Loss Collection improviseren ze een uniek en eenmalig muziekstuk aaneen. Een muzikale duik in de duisternis van dementie. Het concert vindt plaats in een speciale podiumsetting ontworpen door scenograaf Niek Kortekaas.

De multidisciplinariteit in het werk van Ann Van den Broek

Voorafgaand aan het concert is er een panelgesprek. Hierin wordt ingegaan op de multidisciplinariteit in het werk van Ann Van den Broeks. De artistieke samenwerking tussen choreograaf, muzikant, componist, filmer en danser. Rollen die zich in Anns werk nogal eens vermengen.
Alsof u zelf in de voorstelling zit.
Voor en na het concert wordt de film Memory Loss Inside vertoont in een intieme cinemasetting. De film is een unieke weergave van de choreografie Memory Loss. U bent in deze opname niet louter een aanschouwer maar meer deelgenoot van het stuk. U komt bijna benauwend dicht bij de dansers in de buurt, waardoor hun expressie nog beter voelbaar wordt.

Programma

20.00 : inloop
20.15 : Memory Loss Inside film
21.00 : panelgesprek
22.00 : Memory Loss Collective concert


Memory Loss Collective - Trailer from WArd/waRD - Ann Van den Broek on Vimeo.

Data

  • za 23 april | 20.00

Tickets

€9-18-20via deze link

opgelet : geen tickets via ZPH
ingang : Waalsekaai 14
deuren : 19u
parkeren : Q-park Steendok op 600 meter

Organisatie

WArd / waRD

Gerelateerde Evenementen