VRIJ-SPRAAK: POLARISATIE

Met VRIJ-SPRAAK lanceren we een gloednieuw sprekers event in het Zuiderpershuis te Antwerpen. Hedendaagse thema’s worden telkens vanuit verschillende hoeken benaderd. Dit jaar is 'Polarisatie' het overkoepelend festivalthema. Met Johan Detraux, Dyab Abou Jahjah, Tanné Bogaerts, Hind Fraihi, Hind Eljadid, Nigel Williams, Unexpected Visitors & Nyira Hens.

Line-up

Hind Eljadid is een Antwerpse woordkunstenaar en schrijver. Voor haar performatieve woordkunst won ze verschillende awards.
– Godsdienstpsycholoog Johan Detraux was jarenlang Getuige van Jehova. Hij brak met de sekte en doet er nu onderzoek naar.
Unexpected visitors is an acoustic duo formed by Fauve Debuysscher and Dimitri De Smet. They bring unique covers and originals.
– Met het boek 'Kind van extreemrechts' doorbreekt Tanné Bogaerts definitief het jarenlange stilzwijgen van haar extreemrechtse afkomst.
Dyab Abou Jahjah is een Belgisch auteur en politicus van Libanese afkomst. Hij was de oprichter en voorman van de Arabisch-Europese Liga (AEL) en van Be.One, een postkapitalistische partij die pleitte voor radicale gelijkheid.
Nigel Williams is een Belgisch-Britse cabaretier.

Hind Fraihi is een Belgisch freelance onderzoeksjournaliste met Marokkaanse wortels. Ze heeft naamsbekendheid verworven met haar reportagereeks 'Undercover in Klein-Marokko'. Haar broer Tarik is politiek filosoof en publicist.
– Actrice en activiste Nyira Hens is twee keer geboren. Eén keer in Kibungo, Rwanda, waar haar moeder in het kraambed stierf. De tweede keer in Tielen, waar ze als driejarige een nieuwe thuis vond.

Data

  • za 28 mei | 18.30 - 23.00

Tickets

€5 - €10via deze link

opgelet : geen tickets via ZPH
ingang : Waalsekaai 14
bar : open om 18u

Organisatie

huisvandeMens Antwerpen
Vermeylenfonds
Hujo
Humanistisch Verbond
UAntwerpen
Willemsfonds

Gerelateerde Evenementen