BOEK • LISE VANDECASTEELE

Wassen, plassen, slapen, klaar.

Van de kinderopvang tot de ouderenzorg, zorgen voelt vaak aan als bandwerk. Het debuut van Lise Vandecasteele gaat over de crisis in de zorg en hoe we daar uit geraken. Op dinsdag 12 december stelt zij en uitgeverij EPO samen met Geneeskunde voor het Volk het boek voor, met gastsprekers en muziek van Slongs en Jenne Decleir.

In haar boek schetst Lise Vandecasteele de benarde toestand van de kinderopvang en ouderenzorg, en het protest daartegen. Want jarenlang reduceerde de Vlaamse regering zorg tot een ‘kostenpost’. En die politiek verwoestte veel. Maar het protest groeit. Mensen willen graag goed zorgen, het maakt ons tot wat we zijn als mens. We vormen al sinds ons prille ontstaan een samen-leving. In ons eentje redden we het niet.

Lise verweeft verhalen van op de werkvloer met haar eigen ervaringen als activiste, huisarts en volksvertegenwoordigster, moeder en kleindochter. Aan de hand van concrete voorbeelden toont ze dat het ook anders kan. Een beklijvend verhaal over de kloof tussen mensen en ministers, maar vooral over het grote hart en het koppige verzet van de zorg.

Met signeersessie na de voorstelling.

Data

  • di 12 december | 20.00

Tickets

inschrijven | via deze link

opgelet : geen inschrijvingen via ZPH
ingang : Waalsekaai 14
bar : open om 19u
parkeren : Q-Park Kooldok

Organisatie

EPO uitgeverij
GVHV

Gerelateerde Evenementen