WIE WINT HET RODE OOR?Voor de zesde editie van de erotische schrijfwedstrijd Het Rode Oor dompelden deelnemers hun geliefde personage onder in erotische fantasie of lieten ze zich inspireren door de sfeer van hun favoriete boeken, songs, tv-series of films. Benieuwd naar wat dat aan nieuw erotisch materiaal opleverde?  Tijdens de finale krijg je de beste inzendingen te horen, ontdek je de inspiratiebronnen en bepaal je mee wie de winnaar wordt van Het Rode Oor 2022.

Elk jaar gaat deBuren in samenwerking met De Nieuwe Liefde, Stichting Nieuwe Helden, The Writer’s Guide to the Galaxy en Hard//hoofd op zoek naar de beste erotische verhalen om naar te luisteren. In het voorjaar selecteerde een vakkundige jury (Jacques Koch, Tülin Erkan, Dirk Leyman, Marte Hoogenboom en Yael van der Wouden) uit 175 inzendingen de 9 beste erotische verhalen van 2022. Na een talentontwikkelingstraject waarin de 9 finalisten de mogelijkheid kregen om hun verhaal te herschrijven is het nu tijd voor een wervelende simultaanfinale in de Nieuwe Liefde (Amsterdam) en het Zuiderpershuis (Antwerpen) vol erotiek en livemuziek.

In het Zuiderpershuis leidt presentator Jennifer Muntslag de avond in goede banen en lezen Nanoah Struik, Anke Verschueren en Rashif El Kaoui de 9 beste verhalen uit 2022 voor. Tussen de voordrachten door zorgt Berebot voor muzikale intermezzo’s en presenteert schrijfster en jurylid Tülin Erkan een gesproken essay over erotiek. Daarna volgt de uitreiking van de juryprijs (Het Rode Oortje) en beslist het publiek in beide steden wie de winnaar wordt van het Rode Oor 2022. We sluiten de avond af door te proosten op de winnaars van de jury- en publieksprijs.

De 9 finalisten van Het Rode Oor 2022 zijn Meredith Van Hove, Birsen Uçar, Lauralouise Hendrix, Mira Sys, Bert Lesaffer, Dries Moons, Jorik Amit Galama, Leonore Spee en Simon Vondelaar. Lees hier alvast een klein voorproefje.

Line-up

Berebot — Onder de noemer Berebot maken Bob van der Leij en Kaena Bervoets Nederlandstalige muziek, zonder over genres of stijlkeuzes na te denken. Berebot is een verbastering van 'Berend Botje', een Nederlands kinderliedje over iemand die onderweg is naar Zuidlaren en maar blijft varen en die - of de weg nu krom is of recht - nooit omkeert. Elke nieuwe song is voor hen een wereld op zich. Het Vlaams-Nederlandse duo leerde elkaar kennen tijdens jamsessies in Antwerpen. Met de singles 'Eiland' en 'Luid en Duidelijk' waren ze te horen op 3FM, NPO Radio1, NPO Radio2 en Pinguin Radio in Nederland en op Radio2 in Vlaanderen. Kaena en Bob schrijven, producen, mixen en masteren alle songs zelf in onze thuisstudio in Arendonk.

Nanoah Struik — Nanoah Struik (die/hen) is activist, schrijver, spreker, podcast- en contentmaker en zelfstandig ondernemer. Hen praat graag en veel over gender(identiteit & -diversiteit). Hen maakt De Genderkwiebus Podcast en wordt veel gevraagd als ervaringsdeskundige op het gebied van non-binariteit. Nanoah schrijft opinies en over non-binariteit schreef hen het boek X - Alles & Niets.

Anke Verschueren — Anke Verschueren neemt haar grote liefde, de taal, overal mee naartoe, van papier naar podium naar podcast. Ze groeide op tussen de maïsvelden in de Kempen en probeert nu iedere dag in het geraas van de auto’s op de Ring rond Antwerpen het ruisen van de zee te herkennen. Ze heeft een Master Nederlands en een Master Woordkunst, ze ging met Das Mag op zomerkamp en met deBuren naar Parijs en resideerde al schrijvend in Rotterdam en in Leeuwarden. Anke is ongeveer altijd aan het praten, schrijven, zingen, luisteren, lezen, presenteren, modereren, monteren of theater maken en amuseert zich daar mateloos mee. Haar eerste solovoorstelling, de poëtische DJ-performance I’M NOT GONNA WRITE YOU A LOVE SONG ging in juni 2022 in première.

Rashif El Kaoui — Rashif El Kaoui studeerde in 2014 af als master Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en is sindsdien acteur, audiomaker en schrijver. Hij maakt deel uit van het vernieuwde open ensemble van KVS en werkt als maker bij de Monty in Antwerpen en Theater Zuidplein in Rotterdam. Samen met acteur Lucas De Man en fotograaf Ahmet Polat werkte hij aan het project en de gelijknamige podcast De Man is Lam, over man-zijn anno nu. Hij schrijft essays en columns voor De Standaard, Knack en Poëziekrant en werd reeds gepubliceerd in Das Magazin.

Tülin Erkan — Tülin Erkan groeide op in Oostende bij een Franstalige moeder en een Engelstalige grootmoeder. Haar zomers bracht ze door bij haar vader in Turkije. Wanneer mensen haar als ‘half’ omschrijven, voelt ze zich vooral dubbel. Ze studeerde Literatuurwetenschappen en in november 2021 verscheen haar romandebuut Honingeter. In 2021 stond haar kortverhaal Staar in de finale van Het Rode Oor. Tülin is jurylid van Het Rode Oor 2022.

Jennifer Muntslag (presentator) — Jennifer Muntslag alias JNM the Naked MC maakt muziek, presenteert, zingt, acteert en geeft workshops. Ze groeide op in Amsterdam, verhuisde naar Almere en keerde terug naar de hoofdstad om te studeren en werken. Van jongs af staat ze graag in de spotlights met zang en zelfgeschreven nummers. Ze presenteerde onder meer Kunstbende, Amsterdam Roots Festival, woordkunstplatform Mind the Gap en Uitmarkt, was host/MC van o.a. Vieze Poezendek, Milkshake Festival, Kwaku en Into the Great Wide Open. Ze vormt samen met Clifford Goilo en Tieka Masfar pop/rap-formatie RBBP.

Data

  • zo 09 oktober | 20.00

Tickets

€5 - €3via deze link

opgelet : geen tickets via ZPH
ingang : Waalsekaai 14
bar : open om 19u
parkeren : Q-Park Kooldok

Organisatie

de Buren i.s.m. De Nieuwe Liefde, Stichting Nieuwe Helden, The Writer’s Guide to the Galaxy en Hard//hoofd