ONCE IN A WEILL : songs\dance\poetry

‘Once in a Weill’ is a fresh and strong evocation of Berlin’s pre-war cultural atmosphere and explosive intellectual productivity during the 1930s.

Mezzo soprano Helene Bracke and CASCO Phil directed by Benjamin Haemhouts present their Kurt Weill recording and welcome Drew Jacoby, principal at Ballet Vlaanderen, as well as author Lotte Dodion. ‘Once in a Weill’ is much more than a concert; it is a dive into the world of Kurt Weil in songs, dance and poetry.
 


Casco Phil werd in 2008 als ‘Belgische Kamerfilharmonie’ opgericht en maakte een flitsende start in deSingel in Antwerpen. Intussen was Casco Phil te gast in talrijke binnen- en buitenlandse zalen, waaronder in het Concertgebouw Amsterdam, Bozar Brussel en het Concertgebouw Brugge. De artistieke leiding is in handen van Benjamin Haemhouts. Hij koos ervoor om te werken met een vaste groep van ongeveer 39 musici, die naargelang het project moeiteloos wordt verkleind of uitgebreid.

Casco Phil streeft naar een nieuwe invulling van het begrip ‘orkest’. De cyclus van klassieke projecten wordt versterkt, maar tegelijk worden unieke en grensverleggende projecten toegevoegd. Casco Phil is een ‘muziekwerkplaats’ waar ruimte is om te experimenteren over de kunstenvormen heen, in de breedste zin van het woord. De instelling ‘orkest’ mag de creativiteit niet in de weg staan: het artistieke idee staat centraal, de vorm rondom dat idee is veranderlijk en speelt een versterkende rol. Het openbreken van de klassieke orkeststructuur kan alleen maar leiden tot creativiteit


Once in a Weill - Recording Kurt Weill songs from Haemhouts Benjamin on Vimeo.

Data

  • do 16 mei | 20.30

Tickets

€25 / €85 | via deze link

opgelet : geen tickets te verkrijgen via Zuiderpershuis
ingang : Waalsekaai 14
bar : deuren 19u30

 

Organisatie

Casco Phil

Gerelateerde Evenementen