ONNA : A CONCERT CELEBRATING FEMININITY

I’m a woman

Phenomenally.

Phenomenal woman,

That’s me.

Maya Angelou

Line-up

Acht fenomenale vrouwen brengen de verschillende aspecten van het vrouw-zijn op het podium :

Adilia Yip — bespeelt de marimba, een reuze xylofoon met een diversiteit aan klanken die de veelzijdigheid van de vrouw eer aan doet. 

Beibei Wang — is een klassiek percusioniste en een 'rising star' in de wereld van de klassieke muziek. Met haar virtuositeit begeestert ze haar publiek van de eerste tot de laatste slag. Het ene moment is zij speels en luchtig, het andere statig en ernstig. Zo toont zij de dynamiek van de vrouw.

Chieko Kojima — is een 'distinguished member' van Kodo en de verpersoonlijking van sierlijkheid. Zij beheerst als geen ander de kunst om tegelijkertijd zowel gracieus als krachtig te bewegen. Op die manier combineert zij taiko en dans op een ongeëvenaarde manier. 

Grete Moorgat – is de ambassadeur van de taiko in België en Artistiek Directeur van Feniks Taiko, de semi-professionele taikogroep die behoort tot de top van Europa. Grete Moortgat is het toonbeeld van daadkrachtig leiderschap waarmee ze elke productie en performance tilt naar een ongezien niveau.

Inez Carsauw – is een gerespecteerde mezzo-soprano. Zij studeerde opera in België en haar stem is bijzonder veelzijdig. Zij zingt zowel belcanto, barok, Lieder als overtoon. Zij belichaamt daamee een inspirerende vrouwelijke luchtige vrijheid.

Jige Akemi – is bekend voor haar krachtige o-daiko performances in prachtige jurken en verenigt zodoende pure kracht én elegantie. Na Carnegie Hall, Parijs, Londen en Sydney is zij nu voor het eerst in België te zien.

Véronique Piron – is de meest prominente shakuhachi-speelster in Europa en verkreeg een Lavoisier-beurs om haar spel te verfijnen bij de beroemde Katsuya Yokoyama in Japan van wie ze een licentie kreeg in 2002. De breekbare klank van de shakuhachi vertolkt de vrouwelijke kwetsbaarheid.

Aster Vermeulen – is de jongste en meest beloftevolle speler van Feniks Taiko, de semi-professionele taikogroep van Grete Moortgat. Zij belichaamt jeugdigheid en speelsheid.

Deze artiesten zullen tijdens ONNA voor het eerst het podium delen. Voorafgaand aan de concertreeks zullen zij gedurende een week hun creativiteit en muzikaliteit bundelen in de Araumi Daiko Dojo. In 2016 bewees het Twain-project dat dit concept resulteert in een voorstelling van wereldklasse. Het publiek in Antwerpen, Brussel en Parijs was keer op keer laaiend enthousiast. ONNA zal – net als Twain – opnieuw een onuitwisbare ervaring zijn.

Data

  • vr 18 mei | 20.00

Tickets

€20 - €25 - €32 | via mail

opgelet : geen tickets te verkrijgen via Zuiderpershuis
ingang : Waalsekaai 14

Organisatie

Araumi Daiko

Gerelateerde Evenementen