INTERNATIONAL OCEAN FILM TOUR V.6

a d v e n t u r e  -  a c t i o n  -  o c e a n  l i f e

JULIE

Wie als dochter van een speervisser op het eiland Réunion geboren wordt, heeft de zee in het bloed: vrijduikster Julie Gautier is dan ook van alle zeeën thuis. Haar echte passie gaat weliswaar nog een stapje verder: de combinatie van dans, duiken en het maken van a-dem-be-ne-men-de oceaanfilms. In tot de verbeelding sprekende creaties verbindt Gautier deze elementen op een meesterlijke manier. In JULIE maken we kennis met een vrouw die haar creatieve expressie vond diep in de oceaan. Wil je er alvast meer over weten? Klik dan hier.

700 SHARKS

Toen Laurent Ballesta nog een jochie was speelde hij niet cowboy-en-indiaantje, maar droomde ervan net te worden als zijn grote voorbeeld: Jacques Cousteau. Zo gedroomd, zo gedaan … en kijk eens aan: Ballesta werd zeebioloog en intussen ook een gerenommeerd onderwaterfotograaf. In 700 SHARKS neemt hij ons mee naar het Fakarava-atol, waar deze Fransman al vier jaar lang het gedrag van grijze haaien onderzoekt tijdens de jacht.


© Laurent Ballesta

Met de modernste middelen en een internationaal team van experts wil Ballesta er achter komen welke strategieën haaien ontwikkelen tijdens de jacht. De concurrentie is er immers groot. Toch slaagt de grijze haai er op wonderbaarlijke manier in succesvoller te zijn in de jacht als alle andere jachtdieren. Tijdens hun zoektocht naar antwoorden sprokkelden Ballesta en zijn team veel informatie, zowel over jager als over prooi, wat uiteraard dikwijls tot gevaarlijke situaties leidde. Met nog nooit vertoonde beelden laat 700 SHARKS niet enkel zien hoe fascinerend en complex het leven onder water is, maar ook bijvoorbeeld welke invloed de maan heeft op dit verborgen leven.

Data

  • do 28 maart | 19.30

Tickets

€17,50 | via deze link

opgelet : geen tickets te verkrijgen via Zuiderpershuis
ingang : Waalsekaai 14
bar : deuren 18u30

Organisatie

Moving Adventures

picture banner © Simon Ager