CONCERT : BONTEN & FENIKS TAIKO

Wat gebeurt er waneer de taiko-top van Europa en Japan hun passie bundelen? Verwacht u aan een rollercoaster van razendsnelle ritmes, spetterende energie en opzwepende dynamiek! 
Op 29 maart 2019 spelen Bonten en Feniks Taiko de pannen van het dak in het Zuiderpershuis.
 

De leiders van beide groepen, Masataka Kobayashi en Grete Moortgat, delen hun passie en visie voor muziek en taiko. Het is hun ambitie om taiko uit de niche van de wereldmuziek te halen en een volwaardige plaats te geven op de internationale muziekscène. Vanuit dit streven werkten beide taiko-leiders reeds verschillende malen samen met een brede waaier aan kunstvormen en toonden zo talloze malen de veelzijdigheid en muzikaliteit van taiko. Vanuit deze visie leiden zij hun studenten op tot dynamische, virtuose, flexibele taiko-muzikanten. In dit concert tonen zij de alumni van hun academie en gaan ze terug naar de essentie. Zij zullen u taiko tonen in haar puurste vorm; denderende ritmes, strakke choreografiën en zwetende lijven!  Een concert dat je niet wilt missen!

Line-up

Bonten

Bonten, een toonaangevende taiko-groep uit Tokyo, staat onder leiding van Masataka Kobayashi. Bonten’s performances staan bekend om hun tomeloze energie, hun sierlijke choreografie en hun razendsnelle ritmes. Hun repertoire staat synoniem voor muzikaliteit en technische moeilijkheid van het allerhoogste niveau. Zij combineren de discipline van de taiko-traditie met baanbrekende en grensoverschrijdende projecten. Grete Moortgat is sinds 2014 erelid van deze groep en deelde al verscheidene malen het podium met hen in Japan. Vanaf het prille begin van hun samenwerking is het de grote wens van Grete Moortgat om het Europese publiek te laten genieten van deze bijzondere taikogroep.

Feniks Taiko

Feniks Taiko bouwde een reputatie op als één van de top taiko-groepen van Europa en staat bekend om haar krachtige optredens met gevarieerde speelstijlen, grote muzikaliteit en een uitgebreid repertoire. Feniks Taiko brengt taiko van het hoogste niveau en staat onder leiding van Grete Moortgat. Grete Moortgat staat ook aan het hoofd van de Araumi Daiko Academie, de eerste taiko-school in België en componeert voor taiko-groepen, ballet-ensembles en muziekacademies in binnen- en buitenland. De leden van Feniks Taiko zijn de alumni van deze academie en brengen haar meest gecompliceerde werken.

Data

  • vr 29 maart | 19.30  UITVERKOCHT

Tickets

Helaas, uitverkocht!

opgelet : geen tickets te verkrijgen via Zuiderpershuis
ingang : Waalsekaai 14
bar : deuren 18u30

Organisatie

Araumi Daiko

Gerelateerde Evenementen